Ζιακόπουλος: Στην Αττική το χιόνι θα φτάσει ώς τις βάρκες!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανάρτηση του μετεωρολόγου Δ. Ζιακόπουλου στο προσωπικό του blog , σχετικά με την επερχόμενη κακοκαιρία. Ο κ. Ζιακόπουλος αναφέρει τα εξής:

Η κακοκαιρία θα έχει αξιοσημείωτη ένταση και σχετικά μεγάλη διάρκεια.

Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι θα είναι τα κοινά χαρακτηριστικά της σε όλες τις περιοχές της χώρας. Πέρα από αυτά, υετός θα υπάρξει παντού, αλλά όχι με την ίδια διάρκεια.

Οι ισχυρότερες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Α. Θεσσαλία, την Α. Στερεά (στην Αττική το χιόνι θα φθάσει ως τις βάρκες), την Εύβοια, την Α. Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη (πιθανώς ως τα παράλια).

Πιθανά προβλήματα-κίνδυνοι:
Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα είναι επικίνδυνες για τους αστέγους καθώς και για το ζωικό και φυτικό κεφάλαιο των κτηνοτρόφων και των αγροτών.

Κίνδυνοι για τους ανθρώπους από το μονοξείδιο του άνθρακα (μαγκάλια) και την αιθαλομίχλη (τζάκια – ξυλόσομπες στις μεγάλες πόλεις).

Την Πέμπτη (29/12) πιθανά προβλήματα από “διπλώματα” νταλικών κυρίως στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας και από παρατημένα ΙΧ που δεν θα έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Το χιόνι είναι ωραίο, αλλά έχει και παρενέργειες που πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου.
πηγήΟ καιρός από το weather.gr