Το βουνό χωρίς κορυφή!

Το όρος Roraima αποτελεί το ψηλότερο βουνό της οροσειράς Pakaraima στην Νότια Αμερική και συγκεκριμένα στα σύνορα Βενεζουέλας, Βραζιλίας, Γουιάνας. Έχει ύψος 2.810m και η ηλικία του χρονολογείται στα 2 δισεκατομμύρια χρόνια. Το εντυπωσιακό του Roraima είναι ότι δεν έχει κορυφή, είναι επίπεδο.
Το όρος ανακαλύφθηκε το 1596 από τον Άγγλο εξερευνητή Sir Walter Raleigh. Η επίπεδη κορυφή του έχει εμβαδόν 31 τ.χιλ και είναι σχεδόν γυμνή από βλάστηση. Αντίθετα, στους απότομους γκρεμούς του υπάρχουν σπάνια φυτά όπως το Heliamphora, το Campanula και το Rapatea. Στην περιοχή βρέχει σχεδόν κάθε μέρα όλο το χρόνο. Έτσι, τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά παρασύρονται από τους χειμάρρους, που σχηματίζουν μερικούς από τους ψηλότερους καταρράκτες στον κόσμο.
Το Roraima έχει μεγάλη σημασία για τους αυτόχθονες και αποτελεί πηγή για πολλούς μύθους τους. Για τους Ινδιάνους Pemon και Kapon είναι το κούτσουρο που απέμεινε από ένα τεράστιο δέντρο που κάποτε είχε όλα τα φρούτα και τα λαχανικά, αλλά κόπηκε από κάποιον μυθικό απατεώνα και έπεσε στο έδαφος προκαλώντας μία τεράστια πλημμύρα. Από αυτό το μυθικό γεγονός πήρε και το όνομά του Roroi(μπλέ-πράσινο)+ma(μεγάλο).
Η ανάβαση είναι δύσκολη καθώς τα απότομα βράχια, οι επικίνδυνες πλαγιές και τα στενά μονοπάτια δυσκολεύουν την πεζοπορία. Ειδικά εκπαιδευμένοι οδηγοί αναλαμβάνουν να ξεναγήσουν τους ορειβάτες στο βουνό, ενώ η προσέγγιση γίνεται μόνο από την πλευρά της Βενεζουέλας.

ΕΙΚΟΝΕΣ:

2.Roraima roraima-north-large 1.mount_roraima_

Επισκεφθείτε και κάνετε Like τη σελίδα μας στο Facebook για να λαμβάνετε ενημερώσεις