Σπηλιές από μπλε μάρμαρο μέσα σε λίμνη

Ένα σπάνιο φυσικό θαύμα θα αντικρίσει όποιος επισκεφθεί τη λίμνη Carreca στα σύνορα της Αργεντινής με τη Χιλή, στη Παταγονία. Στην πλευρά της Χιλής βρίσκονται τα εντυπωσιακά μπλε σπήλαια, μερικώς βυθισμένα στα εξίσου εντυπωσιακά μπλε νερά της λίμνης. Τα σπήλαια αποτελούνται από τρεις κυρίως σπηλιές: η Chapel (La Capilla), ο καθεδρικός ναός (El Catedral), και το Σπήλαιο (La Cueva).
Η λίμνη Carrera περιβάλλεται από την οροσειρά των Άνδεων και έχει επιφάνεια ίση με 1850 τετραγωνικά χιλιόμετρα (τ.χιλ.), εκ των οποίων 970 (τ.χιλ.) ανήκουν στη Χιλή και 880 (τ.χιλ) στην Αργεντινή, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη λίμνη στη Χιλή, και η τέταρτη μεγαλύτερη στην Αργεντινή. Στη δυτική λεκάνη της λίμνης βρίσκεται το βαθύτερο της σημείο, με βάθος 586 μέτρα. Η λίμνη τροφοδοτείται μέσω ποταμών από τους παγετώνες της Παταγονίας.
Το ξεχωριστό μπλε χρώμα της λίμνης οφείλεται στη μεγάλη ποσότητα μικρο-σωματιδίων που περιέχει, τα οποία προέρχονται από τον πάγο των παγετώνων καθώς αυτός λιώνει μέσα στη λίμνη. Τα σωματίδια αιωρούνται μέσα στο νερό και το κάνουν ελαφρός θολό, με αποτέλεσμα να διαθλά έντονα το μπλε μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας.

ΕΙΚΟΝΕΣ:

2

1

3

4

5

6

19

18

16

12

11

10

9

8