ΤΟ “ΔΑΚΡΥ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ”: Η φυσική πισίνα Γκιόλα στη Θάσο

Όποιος έχει βρεθεί στη Θάσο, σίγουρα δεν ξέχασε εύκολα το “μαρτύριο” Γκιόλα! Σε τι αναφέρεται; Μα φυσικά στην πανέμορφη, φυσική, βραχώδη πισίνα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή Αστρίς, στη Θάσο. Με γαλαζοπράσινα νερά και έναν επιβλητικό, κυκλικό βράχο να συμπληρώνει τη μοναδική, άγρια ομορφιά της, το “δάκρυ” της Αφροδίτης σίγουρα θα σου “κλέψει” την καρδιά.

Ένα απλό γεωλογικό φαινόμενο μπορεί άραγε να κρύβει τόση ομορφία; Μα φυσικά! Το νερό της θάλασσας εγκλωβίζεται σε μια “πισίνα¨ που δημιουργείται από έναν κυκλικό βράχο, με μόλις λίγα εκατοστά να τις χωρίζουν, ενώ το νερό ανανεώνεται με κάθε κύμα της θάλασσας. Ένα δώρο της φύσης, που σχηματίστηκε σε βάθος χρόνου αιώνων, με πρωτεργάτες τα κύματα της θάλασσας και τους βράχους που την περικυκλώνουν.Με τη μυθολογία να δίνει “ρεσιτάλ”, δεν ξέρεις τι να πρωτοπιστέψεις. Άλλοι υποστηρίζουν πως δημιουργήθηκε από τον Δία για να κολυμπά η Αφροδίτη, άλλοι πως ήταν το μάτι του Δία με το οποίο παρακολουθούσε την ερωμένη του, ενώ άλλοι αναφέρουν πως το ακατοίκητο νησάκι, που υπάρχει απέναντι από τη Γκιόλα, ήταν το νησάκι των Σειρήνων, που μάγευαν με τη φωνή τους τους ταξιδιώτες κατά τον Όμηρο.

Με βάθος 3 μέτρων και με διαστάσεις 20 επί 15 μέτρα, σίγουρα θα εντυπωσιαστείς από την “μαεστρία” της φύσης. Για τους τολμηρούς, οι 8 μέτρα βράχοι, σίγουρα δεν θα τους πτοήσουν. Μην αγχώνεσαι όμως, υπάρχουν και χαμηλότεροι βράχοι, για αυτό, βαθιά ανάσα και το παιχνίδι με τις βουτιές ξεκινά. Όταν πάλι βαρεθείς, άπλωσε πετσέτα, βάλε αντηλιακό και απόλαυσε τον ελληνικό ήλιο.

Αν και πρόκειται για μια διαδρομή που επιστά προσοχή στους οδηγούς, σίγουρα θα την απολαύσεις καθώς θα σου χαρίσει απίστευτη θέα. Παρότι θα χρειαστεί να περπατήσεις για να την προσεγγίσεις, μην αρχίσεις την γκρίνια, αξίζει κάθε σταγόνα ιδρώτα που θα ρίξεις.

Με ονειρικά σμαραγδένια νερά, η Θάσος σε περιμένει για ένα μοναδικό καλοκαίρι. Η Γκιόλα, είναι άλλωστε το “δάκρυ” της Αφροδίτης, της θεάς του έρωτα και της ομορφιάς. Δεν γίνεται επομένως να μην αφήσεις εκεί ένα κομμάτι της καρδιάς σου, μιας και θα την “ερωτευτείς” παράφορα, στο υπόσχομαι!

Δείτε το VIDEO: