Μια ηχηρή διαφωνία στις όχθες της λίμνης [VIDEO]

Έναν ιδιαίτερο διάλογο μεταξύ ζώων κατέγραψε η κάμερα ενός ζευγαριού στο Οντάριο του Καναδά. Το ζευγάρι που οδηγούσε κοντά στις όχθες μιας λίμνης εντόπισε τη «συνομιλία» των ζώων και ξαφνιάστηκε από τον υψηλό τόνο της φωνής τους. Σύμφωνα με τους ειδικούς οι δύο λύγκες, πιθανότατα του ιδίου φύλλου, τσακώνονταν ίσως για κάποιον τρίτο λύγκα που είναι εκεί κοντά και θέλουν να ζευγαρώσουν.

Ο διαπληκτισμός έμεινε τελικά σε λεκτικό επίπεδο, καθώς κανείς τους δεν είχε προφανώς όρεξη για κάτι άλλο.

Λίγα λόγια για τους λύγκες

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του wikipediaλύγκας (στα αρχαία: λυγξ), επίσης ρήσος ή ρίτσος ή αρίτσος ή τσαγκανόλυκος, είναι γένος της οικογένειας των Αιλουριδών. Διακρίνονται τέσσερα είδη λυγκών, τα οποία διαβιούν όλα στο βόρειο ημισφαίριο. Ο ευρασιατικός λύγκας, ο οποίος έχει μάλλον εξαφανισθεί από την ελληνική επικράτεια όπου ζούσε ακόμη μέχρι πριν από μία πεντηκονταετία, είναι το τρίτο μεγαλύτερο σαρκοβόρο της Ευρώπης μετά την αρκούδα και τον λύκο. Στην Ελλάδα απαντάται στην περιοχή Φλώρινας, ο Βαλκανικός λύγκας (Lynx lynx martinoi), υποείδος του Ευρασιατικού λύγκα.
Είναι μεσαίου μεγέθους αιλουροειδή με ψηλά πόδια. Ανάλογα με το είδος το μήκος τους φτάνει από 70 εκατοστά μέχρι στα 1,20 μέτρα, και το ύψος τα 35 μέχρι τα 70 εκατοστά και το βάρος να κυμαίνεται από 7 έως 35 κιλά. Τα μπροστινά πόδια είναι κοντύτερα από τα πίσω. Έχουν πολύ κοντή ουρά συγκριτικά με τις άλλες γάτες, που καταλήγει σε μαύρη κορυφή. Το κεφάλι είναι στρόγγυλο με παχιά γενειάδα στα μάγουλα και μαύρες τούφες που ξεπροβάλλουν από τα αφτιά μέχρι πέντε εκατοστά. Η γούνα του λύγκα είναι πολύ πυκνή, έχει συνήθως στίγματα και το χρώμα της διαφέρει ανά εποχή και είδος, από μπεζ και γκρι μέχρι κοκκινωπή και καφέ, ενώ στο πηγούνι, το στήθος και την κοιλιά είναι σχεδόν λευκή.
Σκαρφαλώνουν με ευκολία στα δέντρα, έχουν καλές αλτικές ικανότητες και αντέχουν στις μεγάλες πορείες. Κυνηγούν τα θηράματά τους μετά το σούρουπο ή τη νύχτα. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται μικρά οπληφόρα όπως ελάφια, ζαρκάδια, αγριοκάτσικα και πρόβατα, αλλά κυρίως μικρότερα ζώα όπως λαγοί, ψάρια, σκίουροι, ποντίκια, γαλοπούλες, πέρδικες και άλλα πτηνά.

Δείτε επίσης: Δάσος του Φρακτού: Ένα φυσικό τοπίο που δεν έχει αγγίξει το ανθρώπινο χέρι