Η παραλία στη Χαλκιδική που κάθε χρόνο αλλάζει μορφή

Το Ποσείδι στη Χαλκιδική αποτελεί ένα γραφικό μέρος του δήμου Κασσάνδρας. Γεωγραφικά, βρίσκεται δυτικά της χερσονήσου της Κασσάνδρας σε μία προεξοχή αυτής στον Θερμαϊκό κόλπο, όπου υπάρχει το ομώνυμο ακρωτήρι. Η αμμώδης χερσόνησος του Ποσειδίου εκτείνεται ακριβώς μετά τη χερσόνησο της Σάνη, με θέα το Θερμαϊκό και μόλις 25 ναυτικά μίλια από τον παραλιακό οικισμό του Αγιόκαμπου Λάρισας.

Εκεί θα συναντήσει κανείς μια αμμώδη παραλία που μοιάζει με μια γλώσσα ξηράς, το μήκος της οποίας είναι περίπου 10 χλμ. Πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο εναπόθεσης άμμου στο ακρωτήρι, όπου δεξιά και αριστερά περικλείεται από θάλασσα.

Η συγκεκριμένη παραλία παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα ιδιομορφία. Το χειμώνα, η παραθαλάσσια ακτή χάνεται μέσα στα κύματα των ταραγμένων νερών του Θερμαϊκού κόλπου, ενώ το καλοκαίρι που γαληνεύουν τα ορμητικά νερά, ξεπροβάλλει ξανά η αμμώδης χερσόνησος.

Η ιδιαιτερότητά της, την κάνει να παρουσιάζει διαφορετικό σχήμα κάθε καλοκαίρι, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν το χειμώνα που προηγήθηκε.
Η εκπληκτική αυτή ιδιομορφία της ακτής του Ποσειδίου, σε συνδυασμό με τα κρυστάλλινα νερά και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, καθιστούν τον τόπο αυτόν έναν προορισμό που σίγουρα θα λατρέψεις.

VIDEO:

ΧΑΡΤΗΣ: