Έσωσαν τη μικρή φάλαινα που ξεβράστηκε στα Καλά Λιμάνια της Κρήτης

Αίσιο τέλος είχε η προσπάθεια των λιμενικών και εθελοντών για να διασώσουν τη μικρή φάλαινα που είχε προσαράξει στα αβαθή των Καλών Λιμένων.
Από το πρωί είχε στηθεί ολόκληρη επιχείρηση με την καθοδήγηση από το ΕΛΚΕΘΕ αλλά και κτηνίατρου που βρέθηκε στο σημείο, όπως αναφέρει το mesaralive.gr από όπου και οι φωτογραφίες.

Μάλιστα προσπάθησαν να το τραβήξουν με σκάφος ώστε να το καθοδηγήσουν έξω από τον κόλπο των Καλών Λιμένων αλλά το φαλαινάκι φαίνεται πως είχε χάσει τον προσανατολισμό του και επέστρεφε στα αβαθή. Τελικά λίγο μετά τις 13:30 φαίνεται πως έπιασαν τόπο οι προσπάθειες και το φαλαινάκι πλέον ταξιδεύει χωρίς κίνδυνο στα καταγάλανα νερά του Νότιου Κρητικού Πελάγους

Οι άνδρες του λιμενικού κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες από τις 8 περίπου το πρωί της Παρασκευής, να οδηγήσουν το φαλαινάκι στα βαθειά.

Διάσωση μικρής φάλαινας στους Καλούς Λιμένες της Κρήτης | mesaralive.gr

Δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται φάλαινες ανοιχτά της Κρήτης, ούτε και η πρώτη φορά που κήτη και θηλαστικά διασώζονται από τις Αρχές και από εθελοντές.

Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2016 εμφανίστηκαν φάλαινες ανοιχτά της Γαύδου. Παλαιότερα, το 2014, κάτοικοι επενέβησαν στο Ρέθυμνο, ώστε να σώσουν δελφίνι το οποίο ήταν αδύναμο και δεν μπορούσε να ακολουθήσει το κοπάδι του.

πηγή: creteplus.gr, 16/09/2017, 10:32